Erasmus+
Acţiunea KA1
Şcoala Gimnazială Alunu
Coordonator:prof.Felicia Teodorescu
TITLUL PROIECTULUI:
“ŞANSE EGALE PENTRU TOŢI COPIII”
Număr referinţă: 2018-R001-KA101-048568
PROIECTUL SE DESFĂŞOARĂ ÎN PERIOADA 1 SEPTEMBRIE 2018-28 FEBRUARIE 2020.
ŞCOALA GIMNAZIALĂ ALUNU ESTE BENEFICIAR ÎN ACEST PROIECT, FINANŢAT ÎN CADRUL PROGRAMULUI EUROPEAN ERASMUS+ CU 19 020 EURO.
SCOPUL PROIECTULUI:
REDUCEREA NUMĂRULUI DE ABSENŢE ÎN RÂNDUL ELEVILORDE ETNIE ROMĂ ŞI A ELEVILOR CE PROVIN DIN FAMILII CU PĂRINŢI PLECAŢI ÎN STRĂINĂTATE, COPII CARE SE AFLĂ ÎN RISC DE PĂRĂSIRE TIMPURIE A ŞCOLII.
Recent, în Școala Gimnazială Alunu, sub conducerea doamnei director, profesor Cecilia Boeangiu, s-a desfășurat prima mobilitate din cadrul proiectului intitulat ,,Șanse egale pentru toți copiii”, număr de referință 2018-R001-KA101-048568), finanţat cu 19020 euro de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.
Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în perioada 2014-2020. Acest program se adresează celor interesaţi de dezvoltarea profesională, schimb de experienţă şi transfer de bune practici.
Mobilitatea s-a desfășurat în perioada 13-19 ianuarie 2019, în localitatea Cardiff, din Țara Galilor, la care au participat trei cadre didactice: Cecilia Boeangiu, Teodorescu Felicia și Maria-Daciana Alb.
Cursul la care au participat s-a intitulat ,,Family Engagement in Action” și a avut umătoarele obiective:
- încurajarea tuturor familiilor prin crearea unui etos școlar care să asigure că toată lumea este binevenită la școală;
- comunicarea eficient;
- suportul succesului elevului;
- susținerea învățării prin angajarea activă a familiilor;
- încurajarea vocii familiale în procesul comun de luare a deciziilor.
Activitățile cursului ne-au oferit o perspectivă și o experiență practică despre cum să promovăm relatii foarte bune între familie și școală.
Proiectul mai include și al doilea curs ,,Coaching in educational context to reduce early school leaving”, care se va desfășura la Madrid, Spania, în perioada 02-08 martie 2019, unde vor participa alte patru cadre didactice din școala noastră.
Scopul acestui proiect este reducerea numărului de absențe în rândul elevilor de etnie romă și a elevilor ce provin din familii cu părinți plecați în străinătate, copii care sunt aflați în risc de părăsire timpurie a școlii.
Key Action –Learning Mobility of Individuals, Action Type- School Education Staff Mobility
TITLE-EQAUL CHANSES FOR ALL CHILDREN
ȘANSE EGALE PENTRU TOȚI COPIII
CARDIFF
12 – 19 IANUARIE 2019
Ziua 1
Dragonul Roșu – Simbolul Galezilor

Turiști prin Cardiff – Țara Galilor
Cardiff – Castle
Plimbare cu Autobuzul
Cardiff – Castle
Întâlnire la Primăria oraşului Cardiff cu grupul din Grecia şi profesorii din România, din Județul Dâmboviţa
Activitate de grup
Mijloacele de comunicare dintre școala noastră și părinții copiilor

Ziua 3
Deplasare cu autocarul la Școala ”Crickhowell High School”

Această școală este așezată într-o zonă protejată, fiind o rezervație naturală, iar copiii care frecventează această școală renumită sunt copii cu părinți care au o situație materială deosebită.

Deşi se află la o distanţă considerabilă de capitala Cardiff, prestigiul pe care îl are această şcoală îi face pe parinți să se mute cu copiii în acea zonă, preferând să facă ei naveta 100 km în fiecare zi la serviciu, iar copiii lor să înveţe în această locaţie.
Camera de relaxare
Atunci când copiii nu frecventau un anumit curs, din diverse motive, puteau să stea în acea cameră, să socializeze, să lucreze pentru altă oră sau să manânce etc